torstai 26. huhtikuuta 2007

Vappua odotellessa


Ei ranskalaista, tai italialaista, tai espanjalaista...

586027    Lindauer Brut    0,75 l     9,99 €
Erittäin kuiva, hapokas, limettinen, mineraalinen, hennon paahteinen.
Rypäleet ovat kasvaneet Eteläsaaren Marlborough'ssa ja Pohjoissaaren Hawkes Bayssä ja Gisbornessa. Kuplat muodostava kuohuviinikäyminen tapahtui pulloissa, ja se kesti 12 kuukautta. Montanan viiniliikkeen on perustanut Ivan Yukich, joka saapui viime vuosisadan alussa Kroatiasta Uuteen-Seelantiin. Hän antoi ensimmäiselle pienelle viinitarhalleen nimen "Montana". Sana on kroatian kieltä ja merkitsee vuorta. Viiniliikkeen kellarimestareina toimivat Patrick Materman ja Jeff Clarke.

598817    Jansz Premium Cuvée Brut    0,75 l    14,98 €
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon persikkainen, kevyen paahteinen, raikas.
Viini tulee Tamarin laaksosta, joka sijaitsee Pipers Riverin alueella. Alue on Tasmanian saaren koilliskulmassa. Alueen ilmasto on merellinen, ja se sopii hyvin kuohuviinien valmistukseen rypäleiden hitaan kypsymisen ansiosta. Janzin viinitarha on kooltaan 23 hehtaaria. Tarhojen maaperä on punaista basalttia. Viini on valmistettu perinteisellä menetelmällä, jossa toinen käyminen ja kypsyminen tapahtuu pulloissa. Tuottajan mukaan viini on tarkoitettu nautittavaksi nuorena, mutta sitä voi varastoida joitakin vuosia. Jansz oli Tasmanian ensimmäinen kuohuviini, joka on tehty perinteisellä samppanjamenetelmällä. Viiniliikkeen perusti vuonna 1986 Louis Roederin samppanjatalo yhdessä Heemsker Wines -viinitalon omistajien Graham Wiltshiren ja Bill Fesqin kanssa.

559417    Prinz von Hessen Brut    0,75 l     17,48 €
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, runsaan sitruksinen, hennon limettinen, aprikoosinen.
Tuotantoalue kuuluisaa Schloss Johannisbergia ympäröivät tarhat, joissa maaperässä on runsaasti kalkkia sisältävää lössiä.
Viinikäyminen terästankeissa. Kypsytys 1 vuosi terästankeissa ja 2 kuukautta pulloissa.
Prinz von Hessen viinitalon omistaa Suomen kuninkaaksi aiotun Hessenin maakreivin Fredrik Kaarlen pojanpoika maakreivi Moritz von Hessen sekä hänen vanhin poikansa prinssi Donatus von Hessen. Viinitalon vuosituotanto on 250 000 pulloa viiniä.