torstai 23. toukokuuta 2013

Kevään uutuuksia

Kevättapaamisen viineiksi oli valittu uutuuksia, poikkeuksellisesti eri viinityyppejä. Iltapalana oli ahven-lohivarras parsan kera. Ja jälleen kerran Ankkuripaikan keittiö osoitti olevansa Loimaan kiistaton kunkku, sillä ruoka-annos kirvoitti maireita hymyjä osallistujien kasvoilta. Viineistä luxemburgilainen Auxerrois sai enemmistön puoltolauseet sopivuudesta iltapalaan.Bernard-Massard Auxerrois 2011

Bernard-Massard Auxerrois Grand Premier Cru Côtes de Grevenmacher on ainoa Auxerrois-rypäleestä tehty viini Alkon vakiovalikoimassa. Auxerrois on Luxemburgin alueelle tyypillinen lajike, joka tuottaa hedelmäisiä ja pehmeitä viinejä.
Vuonna 1921 perustettu Bernard-Massard on Luxemburgin ykkösviinitalo, joka on keskittynyt laadukkaiden kuohu- ja valkoviinien valmistukseen. Viinitalo toimii Luxemburgin suuriruhtinaskunnan hallitsijaperheen virallisena viinitoimittajana.
Maahantuojan ruokasuositus: aperitiivi, kevyet ateriat, kala, äyriäiset, parsa.
Auxerrois (blanc) -rypäleessä: sitrusta, hedelmää, kukkaisuutta, hapokkuutta, hunajaa

Linkkejä:
Bernard-Massardin toukokuun uutuusvalkoviini
Luxemburg
Nautiskelijan viinisivusto 

Novem 9 2012

Rypäleet kasvoivat luomutarhalla 12 hehtaarin alalla Ribera Altan alueella Navarrassa.
Bodegas Iturbiden viinitalo viljelee 40 tarhahehtaariaan luomumenetelmillä. Viinitalo perustettiin vuonna 2003, ja se on edelleen perustajaperheen omistuksessa.

Linkkejä:
"Joko olisi rosén vuoro?" 
Bodegas Iturbide
Luomuviini
Navarra
Navarran viineistä

Louis Eschenauer Médoc 2011

Viini on valmistettu perinteisin menetelmin, ja puolet viinistä on tammikypsytetty. Uutuusviini on tumman marjainen, kirsikkainen ja mausteinen ja siinä on kevyttä vaniljaisuutta. Tyyliltään se on vivahteikas ja kehittynyt.
Perinteikkäällä viinitalolla on pitkä historia. Louis Eschenauer oli itseoppinut viinintekijä, joka perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1821. Itseoppinut viinintekijä laajensi pian toimintaansa viini-imperiumiksi. Karismaattisen ja ihailua herättäneen patriarkan vaikutusvallasta kertoo hänen lempinimensä: ”The King of Bordeaux” – Bordeaux’n kuningas.

Linkkejä:
Viikon viini: Ruokala
Viinistä viiniin -arvio
Medoc